Köpa mat med bitcoins

Köpa mat med bitcoins

13 januari 2021 Av av icaekangen24

Det allra vanligaste sättet att handla mat på i dag är genom att betala med kontanter eller kort. Man använder sin vanliga valuta, kronor eller de pengar som finns i landet där man bor. Men det går också att handla mat med Bitcoins även om det inte är fullt lika vanligt än.

clay banks c2a0TydMlAs unsplash 1024x683 - Köpa mat med bitcoins

Att använda bitcoins

I dag är det många ställen som inte accepterar Bitcoins men allt fler större betalningsjättar börjar inse att betalningsmetoden med kryptovalutor växer i popularitet och därför blir det också fler ställen som accepterar valutan. Betalningen gör man precis som vanligt genom sin Bitcoinplånbok även när du köper mat online.

Hur får man tag i bitcoins?

Det finns flera sätt att få tag i Bitcoins på. Ett alternativ är att köpa bitcoin Swish eller genom att sätta in pengar från sitt vanliga bankkonto. Man kan också utvinna Bitcoins på egen hand. Det krävs dock en bra dator och mycket stora kunskaper för att det ska vara lönsamt. Tidigare fanns det också så kallade kranar som gav ut en liten del bitcoins gratis varje dag. I takt med att valutan ökat enormt i värde har de dock upphört att existera.

Fördelar med att handla med bitcoins

Bitcoins har flera fördelar. För det första kan man som kund i stort sett göra sina köp anonymt. Man kan köpa och handla med Bitcoins utan att visa vem man är om man inte vill det. En annan fördel som många tycker är störst är att valutan står utanför de vanliga banksystemen. Man är inte beroende av betalkort eller av att storbankerna ska fungera. Dessutom finns det ingen regering eller annat som bestämmer valutans värde utan det gör användarna.