Att handla med Bitcoin online

Att handla med Bitcoin online

4 februari 2021 Av av icaekangen24

Under de senaste åren har det blivit allt mer populärt att köpa olika saker för kryptovalutor och Bitcoin är en sådan. Kryptovalutor är valutor som inte styrs av någon centralbank utan deras värde går upp och ner beroende på tillgång och efterfrågan.

Hur mycket är Bitcoins värda?

Bitcoins värde kan snabbt öka eller minska, men genom att titta på en bitcoin value chart kan man snabbt se hur valutan står. När man handlar med Bitcoins kan det vara klokt att ha lite koll på värdet så att man vet hur mycket man egentligen betalar för en viss vara.

Hur betalar man?david shares 4 41 79dHvE unsplash 225x300 - Att handla med Bitcoin online

Att betala med Bitcoin kan kännas lite ovant innan man gjort det ett par gånger. Sina Bitcoin har man i en speciell plånbok online eller på sin dator. Valutan finns inte i fysisk form och den kan inte tas ut i kontanter utan att först växlas. Men när man handlat klart går man helt enkelt till onlinebutikens kassa och väljer att betala. Om det går att välja Bitcoin gör man det. Man får sedan instruktioner på skärmen om hur man ska välja att pengarna dras från Bitcoinplånboken. Ibland får man också göra en manuell överföring till butiken men tillvägagångssättet kan skilja sig en del åt.

Kan man handla med Bitcoin överallt?

Nej, även om det är populärt att handla med kryptovalutor går de inte att använda överallt. Många vet inte hur de ska hanteras, andra drar också öronen åt sig när de vet att valutorna är relativt osäkra eftersom att de snabbt kan tappa i värde innan butiken har löst in dem. Går det att handla med Bitcoin brukar det dock framgå i online butikens kassa.